Enkel engelsk seger i Moldavien

England körde över Moldavien med 0-5 i VM-kvalets första omgång.

De för kvällen vitklädda engelsmännen, hade inga problem med att slå 141-rankade Moldavien i Chisinau på fredagen. Resultatet skrevs till 5-0 för gästerna, som därmed går upp i ledning i grupp H efter den första omgången.

Redan efter tre minuters spel skulle man öppna målskyttet. Frank Lampard tog han om en straff, som man tilldelades efter att en moldavisk back hade spelat handboll i straffområdet. Lampard kunde utan några som helt bekymmer lägga in straffen i det vänstra hörnet och påbörjade en målkavalkad på Stadion Zimbru.

England matade på och kunde utöka ledningen efter cirka en halvtimmes spel. 34-åringen, Lampard, höll sig framme igen och nickade vackert in ett inlägg från Johnson.

Bara tre minuter senare, var det dags igen. Denna gång, skulle målvakten Stanislav Namasco bjuda på en tavla, när han släppte in Jermaine Defoes skott.

Gästerna fortsatte att skapa lägen och var nära att utöka sin ledning. Men hemmalaget lyckades hålla igen en aning, ända fram till den 74:e minuten. James Milner bombade ostört in ett skott strax innanför straffområdet, som letade sig in i nätmaskorna.

Med sju minuter kvar av ordinarie speltid, fick de vitklädda engelsmännen in sitt sista mål för kvällen. Leighton Baines satte femman på en frispark, som tog i muren och ställde hemmalagets målvakt helt. Bollen ändrade riktning och landade snyggt i det bortre hörnet.

England stod för en fin insats och hade bud på ännu fler mål. Hemmalaget, Moldavien, skapade också sina chanser, men Joe Harts nolla, lyckades man inte spräcka.