Ryktet: PL-rival jagar Manchester City-flopp

Ryktet: PL-rival jagar Manchester City-flopp

Kalvin Phillips, 27, kom till Manchester City för drygt 600 miljoner kronor från Leeds förra sommaren men har inte varit i närheten av att ta en ordinarie plats på det defensiva mittfältet. Den här säsongen har han fått starta en match, i Ligacupen, och i övrigt fått nöja sig med kortare inhopp.

Det har förstås lett till spekulationer om en flytt när övergångsfönstret öppnar i januari och nu rapporterar brittiska The Sun, via italienska Gazzetta dello Sport, att Premier League-rivalen Tottenham gett sig in i kampen om att värva Phillips. Engelsmannen kan bli aktuell för ”Spurs” om Pierre-Emile Højbjerg lämnar Londonklubben. Dessutom uppges Juventus vilja knyta till sig Phillips på ett sex månader långt lån.

Liverpool, Newcastle, Aston Villa och West Ham har alla kopplats ihop med Phillips den senaste tiden. Manchester City påstås ha satt en prislapp på 50 miljoner pund, nära 680 miljoner kronor, för 27-åringen med 30 A-landskamper på meritlistan. Phillips kontrakt med City löper ut sommaren 2028.

LÄS ÄVEN: United jagar ny anfallare

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply