West Ham bekräftar: Tränaren får lämna

Sam Allardyce och West Ham går skilda vägar

West Ham United bekräftar under dagen att man inte kommer erbjuda Sam Allardyce ett förnyat kontrakt. 

”The Hammers” gick ut med det fastslagna beslutet bara några minuter efter slutet av dagens förlustmatch mot Newcastle avslutades. Klubben skrev i pressmeddelandet att:

”West Ham United kommer påbörja jakten på en ny tränare efter att Klubben bestämt sig för att inte förnya Sam Allardyces kontrakt, som en följd på resultaten under säsongen 2014/2015.”

Allardyce har varit med sedan 2011

Sam Allardyce kom till West Ham under sommaren 2011 och har sedan dess varit bidragande i West Hams fina utvecklingskurva. Han tog bland annat upp laget i Premier League på nytt 2012, och har efter det stått för flertalet stabila slutplaceringar i ligan. Den här säsongen har dock inte blivit vad man varken hoppades på eller förväntade sig. Klubben slutade nämligen i år på en tolfteplats i tabellen, trots det faktum att ambitioner på att nå Europaplatser fanns innan säsongen.

Ersättare inte klar än

Klubben letar nu alltså – på grund av den gångna säsongens svaga resultat – efter en ersättare som kan ta över posten som tränare till sommaren, och har flertalet kandidater man själva anser är kvalificerade på radarn. Bland andra har Besiktas Slaven Bilic, Napolis Rafael Benitez och Derby Countys Steve McClaren, nämnts som tränare som är aktuella att ta över efter Allardyce. Tre kandidater som sägs vara aktuella, om de är redo att jobba hårt för att uppnå de mål klubben satt upp för framtida säsonger. ”The Hammers” säger följande till The Guardian:

”Vi har nu chansen att ta in en ny tränare med en ny filosofi som kan leda oss till de bästa åren i vår klubbs historia. Vårt mål är att värva en tränare som kommer bygga ett lag som är redo att ta farväl av Boleyn Ground nästa år och skipa rättvisa på de enastående omgivningarna vi kommer kalla vårt ”hem” för, från och med 2016.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply