Lördagens godbitar: ”Amalfitano knäppte Moyes på näsan”

Amalfitanos hån

Manchester United låg i brygga när de klev in på Old Trafford. De hade visserligen besegrat Liverpool i Ligacupen, men vad är det i jämförelse med en smakstart i ligan? Ingenting! Moyes mannar hade endast en uppgift mot West Bromwich. De skulle vinna.

United åkte på en ny nitlott och förlorade med uddamålet. Det jag fastnade för var dock inte den bristande offensiven eller det lama kantspelet. Jag fastnade istället för Amalfitanos vackra soloraid. Fransmannen sprang igenom United-mittfältet för att sedan tunnla Ferdinand och läckert chippa in 0-1. Min känsla var att han knäppte Moyes och hans tränarstab på näsan med budskapet – nu är det kris.

Arsenals anfallskombinationer

Det går inte att sluta prata om Arsenals magiska mittfält. I lördagens kvällsmatch mot Swansea visade de på nytt prov på ett fantastiskt samarbete, då de stod för två oerhört vackra spelmål. Det som är intressant är också att Olivier Giroud blivit än mer inblandad i förspelet. I lördags utgjorde fransmannen, Wilshere och Ramsey ett hyperfarligt kombinationsspel på offensiv planhalva, vilket resulterade i två vackra mål.

Det är dessutom väldigt positivt att Wilshere var inblandad i båda målen. Engelsmannen har haft en tung start på säsongen och behövde den här toppinsatsen för självförtroendet. Jag tror att Wilshere kommer börja rada upp magiska insatser igen. Det här var bara ett smakprov.

Fernando Torres

Det var väldigt roligt att se en utmanande Torres mot Tottenham. Spanjoren stod för en fantastisk inledning av den andra halvleken, där han ständigt var inblandad i Chelseas offensiva raider. Jag tyckte att det doftade starkt av den ”gamla Torres”.

Tråkigt nog fick matchen ett tråkigt slut för Torres del, då han visades ut efter en omdiskuterad situation. Jag tycker personligen att domaren var väldigt tuff, men det är ju trots allt han som är proffessionell. I vilket fall ska det bli roligt att se Torres framöver.

*****

Twitter@ ZeebPearson 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply