Uppgifter: Leicester jagar Galatasarays lagkapten

Selcuk Inan på Leicesters radar

Leicester tappade nyligen Esteban Cambiasso då argentinaren bestämde sig för att inte förlänga kontraktet med den engelska klubben. Nu letar Leicester efter ersättare på det centrala mittfältet och siktet är, enligt turkiska medier, inställt på en rutinerad herre från Super Lig.

Esteban Cambiasso anslöt till Leicester under sommaren 2014 för att hjälpa laget att etablera sig i Premier League. Mycket talade för att Leicesters sejour i Premier League endast skulle bli ettårig efter att ha halkat efter i tabellen betänkligt, men tack vare en magisk slutspurt klarade man kontraktet och är klart för spel i PL även nästa säsong. Cambiasso var en viktig del av laget och deltog i hela 31 matcher för ”The Foxes”. För ett par dagar sedan bekräftade 34-åringen det som varit på tapeten under en längre tid, nämligen att han lämnar Leicester.

Ett tungt spelartapp för klubben helt klart och nu ska Leicester vara i full jakt på att få tag i en fullvärdig ersättare och närmast till hands ligger en mittfältare från Galatasaray.

Förbereder ett bud på turkiske stjärnan

Enligt turkiska medier, närmare bestämt Fotospor Newspaper, är Leicester ute efter Galatasarays lagkapten, Selcuk Inan. Claudio Ranieri, som är ny huvudtränare för Leicester, uppges vara ett stort fan av den turkiske mittfältaren och har satt upp Inan högst upp på sin önskelista.

30-åringen har fyra år kvar på kontraktet med Galatasaray och Fotospor Newspaper hävdar dock att de turkiska ligamästarna inte är speciellt sugna på att sälja sin stjärna.

Spelat i Galatasaray sedan 2011

Selcuk Inan, som har 44 A-landskamper för Turkiet på meritlistan, har faktiskt enbart spelat i den inhemska ligan under sin karriär. Den centrale mittfältaren kom till Galatasaray 2011 från konkurrenterna Trabzonspor och har under sin tid i klubben spelat 116 matcher, alla tävlingar inkluderade. Förra säsongen producerade Inan sju mål och 11 assist på 44 matcher i den röd-orangea tröjan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply