Uppgifter: Diaby nära nytt Premier League-kontrakt

Abou Diaby uppges snart ha en ny klubbadress

Den så väldigt skadedrabbade mittfältaren Abou Diaby är enligt uppgifter från talkSPORT nära att skriva på ett kontrakt med West Bromwich Albion.

29-årige Abou Diabys karriär har präglats av ständigt förekommande skador och rejäla mängder otur som förhindrat honom från att blomma ut och bli den så väldigt duktiga spelare han en gång i tiden förutspåddes att bli. Efter flertalet misslyckade försök till att på nytt ta en startplats i Arsenal blev mittfältaren i somras bosman, efter att Arsene Wenger valt att inte förlänga hans kontrakt med klubben. Något som snabbt väckte spekulationer kring 29-åringens framtid men också fick intresse från andra klubbar att visa sig. Bland andra West Bromwich och deras tränare Tony Pulis har på senare tid blivit allt mer intresserade, då klubben enligt talkSPORT ska vara villiga att ge fransmannen en andra chans.

Pulis: ”Han är en toppspelare”

Tony Pulis har nämligen tydliggjort att han är i behov av ännu en mittfältare och därför ser Diaby som en exceptionell lösning på problemet. Han fastslog efter lördagens seger mot Swindon att klubben varit i kontakt med honom.

”Diaby kom in och genomgick läkarundersökningen igår. Vi har presenterat ett kontraktsförslag för honom och får se vad som händer.”

Pulis fastslog även i samma veva att inget ännu är klart, men att båda parterna kan hjälpa varandra och att han därför ser en överenskommelse som högst läglig.

”Det viktiga med Abou är att få honom frisk och vårt medicinska team kan erbjuda honom det. Vi har kollat över situationen och ser att det finns aspekter som vi definitivt kan hjälpa honom att förbättra för att göra honom redo att spela trettio Premier League-matcher, och informerat honom om det. Det återstår att se om han tycker det låter bra, vilket jag hoppas på då vi behöver en kille som honom. Han är en verkligen en toppspelare, en riktigt toppspelare .”

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply