Tottenham leder jakten på Bournemouths succéanfallare

Mauricio Pocchetino vill locka Callum Wilson till White Hart Lane

Callum Wilson var en av de största bidragande orsakerna till att Bournemouth sensationellt tog sig upp i Premier League. Nu har intresset för Wilson ökat markant och har nu ett koppel av klubbar som är intresserade av hans tjänster.

Ingen trodde väl att Bournemouth skulle vara i närheten av att ta steget upp till Englands högsta serie. Nu är knallen fullbordad och en av spelarna som visat storform under säsongen är Callum Wilson. 23-åringen har tidigare spelat i Coventry men har där blivit utlånad till klubbar i de lägre divisionerna. Inför den här säsongen handplockades Wilson av Bournemouths manager Eddie Howe, som verkligen fått fart på anfallarens karriär.

Bournemouth kommer inte att stå i vägen

Callum Wilson är för närvarande värderad till 12 miljoner pund, motsvarande 150 miljoner kronor, och enligt Daily Mirror så kommer inte Bournemouth stå i vägen för sin guldklimp ifall Wilson vill flytta till en större klubb.

Tottenham sägs ligga bäst till för att värva Wilson. Pocchetino, som vill göra anfallaren till en vital del av laget under nästa säsong, har tidigare annonserat att Emmanuel Adebayor och Roberto Soldado troligen lämnar i sommar och därmed öppnas det upp åtminstone en forwardsplats som måste fyllas. Tottenhamns värvningsansvarige, Paul Mitchell, ska vara imponerad över Wilsons styrka, rörelse och effektivitet framför motståndarnas mål.

London-klubben är dock inte ensamma om att vilja ha spelarens signatur. Inte mindre än 10 (!) klubbar är intresserade av Wilson, däribland West Ham, Southampton och Swansea.

Var billig när han anlände från Coventry

Bournemouth gjorde rena kapet när man värvade Wilson för den billiga summan 2,3 miljoner pund. Nu förbereder sig klubben på flera bud och är också medvetna om att Wilson bytt agent inför sommarens övergångscirkus.

Callum Wilson spelade totalt 45 matcher i Championship den här säsongen och stod för 20 mål. Inte minst så avslutade han säsongen med fyra mål på sex matcher vilket hjälpte laget att vinna ligan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply