Chocken: Lambert aktuell för mästarna

bet365

Blir det Stamford Bridge nästa säsong för Rickie Lambert?

De engelska ligamästarna Chelsea ser över möjligheterna för att värva Liverpools rutinerade anfallare som ersättare till Didier Drogba.

Rickie Lambert anslöt till Liverpool inför säsongen efter flera fina år i Southampton, där han blev något av en ikon i klubben. 33-åringen var med och bidrog till att etablera Southampton i Premier League innan Brendan Rodgers fick upp ögonen för den storväxte anfallaren som handplockades till Anfield för 4,84 miljoner pund.

Lambert har sen dess haft det svårt att få ordentligt med speltid, trots skadan på Daniel Sturridge. Därför kommer Daily Mirros senaste uppgifter som något av en överraskning.

Scouter på plats

Den engelska tidningen uppger att Chelsea hade scouter på plats i Liverpools 2-1 seger mot QPR i lördags. Man var där för att scouta Rickie Lambert, som äntligen fick 90 minuter på planen.

När Chelsea nästa helg tar emot Liverpool hemma i London så planerar man att ta en närmare titt på anfallaren.

Drogba vill vara kvar

Sedan tidigare har det ryktats om att Tottenhams Emmanuel Adebayor ska vara påväg till José Mourinhos lag och nu gör alltså Lambert entré på Chelseas önskelista över tredjevals-anfallare till nästa säsong.

Didier Drogba, vars kontrakt löper ut till sommaren, har annonserat att han mer än gärna stannar i ”Blues”. Men Mourinho har ännu inte gett besked huruvida han vill att 37-åringen stannar eller inte.

I förra veckan gick den portugisiske tränaren ut och sa att det mycket väl kan bli Roman Abramovich som bestämmer Drogbas öde i klubben.

Tackade nej till Aston Villa

Om Chelsea bestämmer sig för Lambert så skulle anfallaren få stå för ännu ett tufft beslut.

Tidigare under året tackade han nej till en flytt till Aston Villa, där han mest troligt hade varit given i startelvan.

Lambert har under säsongen deltagit i 22 matcher i Premier League och gjort två mål för Liverpool.

 

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply