bet365

Bundesliga: Topp 10 värvningar

Tyska Bundesliga har inte direkt varit ligan som flest pratat om under 2013 års januarifönster. Lewis Holtbys övergång till Tottenham har varit den mest omtalade, men i övrigt har det inte blivit några allt för tunga nyförvärv av den permanenta sorten. Men här har ni i alla fall min lista; Topp 10 värvningar i Bundesliga, under januari 2013.

10. Heurelho Gomes
Tottenham Hotspur -> TSG Hoffenheim (lån)
Stått i skuggan av Hugo Lloris i Spurs och lånades, helt logiskt, ut under vintern. Hoffenheim nappade direkt och Gomes är helt klart en vettig förstamålvakt för bottengänget, som ska göra allt för att få säkrat kontrakt i finrummet.

9. Euguen Polanski
FSV Mainz -> TSG Hoffenheim 
Euguen Polanski har under sin tid i Mainz varit en solid general på mittfältet. Hoffenheim har investerat väl i denna 26-åring, som kommer tillföra stabilitet och trygghet på mittfältet – något som Hoffenheim saknat under säsongen.

8. Robert Tesche
Hamburger SV -> Fortuna Düsseldorf
Robert Tesche hade en tuff tid i HSV, med bara 85 speltidsminuter under hösten. En spelare som dock har potential med sin spelskicklighet och helt klart ett gott nyförvärv för Die Fortunen

7. Niki Zimling
Club Brügge -> FSV Mainz
FSV Mainz fyller Polanskis tomrum med än mer rutin. Den danske mittfältaren, Niki Zimling, har Serie A, holländska samt belgiska ligan på sitt CV och kommer att tillföra mycket i Mainz defensiv. Hans defensiva roll på mittfältet har gjort honom till en försvarsskicklig spelare som ofta är snabb i omställningarna framåt. 

6. Igor de Camargo
Borussia Mönchengladbach -> TSG Hoffenheim (lån)
Igor de Camargo hade en bra start i Gladbach under förra hösten. På senare tid har hans form sjunkit och han har allt för sällan synts till i Favres startelva. Ett riktigt fint kap av Hoffenheim, som ska försöka få honom på fötter igen – för då är han fantastisk.

5. Johan Djourou
Arsenal FC -> Hannover 96 (lån)
En mittback som på senare tid flyttats runt och konkurrerats ut i Arsenal. Bänkplatsen blev allt mer vanlig och nu lånas han, som för ett par säsonger sedan, ut från klubben och flyttar denna gång till Bundesliga. En spelare som helt klart håller klass med sin rutin och erfarenhet, i ett lag som Hannover 96.

4.
Federico Macheda
Manchester United -> VfB Stuttgart (lån)
En av de vassaste nyförvärven till Bundesliga under vintern. En teknisk, målfarlig anfallare, som har haft sina stunder i United. Dock har det inte blivit mycket speltid och ett lån var alldeles logiskt. Kommer tillföra fart och fläkt i Stuttgart-anfallet och kommer även vara viktig i lagets framgångar i Europa League.

3. Ivan Perisic
Borussia Dortmund -> VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg har blandat och gett under säsongen och mittfältet har inte varit något man hurrat över. Ivan Perisic är ett av ligans hetaste nyförvärv, där han i sin gamla klubb, Dortmund, varit en viktig pjäs på mittfältet. Kommer att tillföra stabilitet, kreativitet och ett o’ annat mål framåt för vargarna från norr.

2. Nuri Sahin
Real Madrid -> Borussia Dortmund (lån)
Dortmund får tillbaka sin turkiske mittfältare, som härnäst kommer från en sejour i Liverpool. Helt klart ett styrkebesked på ett Dortmund-mittfält, där Sahin blir en tillfällig lösning efter tomrummet som Perisic nu lämnar efter sig.

1. Michel Bastos
Olympique Lyon -> FC Schalke 04 (lån)
Lewis Holtby lämnar ett gigantiskt tomrum efter sin flytt till Spurs. Schalke har under hösten och vintern haft ett strålande mittfält och det tog inte lång tid innan man gjorde klart med en annan mittfältare. Yttern Bastos kommer inte att fungera som en direkt ersättare till just Holtby, men kan användas i stort sätt var som helst på mittfältet. Har ett bra målsinne och en känslig vänsterfot. Månadens nyförvärv i Bundesliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply