Serie A: Topp tio värvningar

bet365

1. Mario Balotelli, Milan(Manchester City)
– Efter många svängar blev det slutligen klart att Milan värvar tillbaka den tidigare Inter-talangen till San Siro. Efter fina förhandlingar från Galliani som tvingade ner Manchester City på blott 20 miljoner euro med bonusar, kommer nu anfallsstjärnan in med en Premier League-truimf i ryggen och får ett stort ansvar. Ingen tvivlar på spelarens kvalitéer, men klarar han av att hålla sig undan skandalerna?

Min åsikt:
En slant som främst är till för att stärka klubbens egna anseende och Berlusconi tjänar säkert en hel del inom politiken tack vare detta. Men kollar vi på värvningen i sig kommer det lyfta publikantalet rejält på Milans matcher, samtidigt som ungdomssatsningen går vidare. Jag tror att det blir en bra tid i Milan. Balotelli borde ha lärt sig från sina misstag, Milan är en klubb som han alltid drömt om att få spela med, och Milan är erkänt bra på att lugna ner och stabilisera spelare. Att han får sällskap att landslagskamrater som Riccardo Montolivo och Stephan El Shaarawy gör bara saken bättre.

2. Giuseppe Rossi, Fiorentina(Villarreal)
– En anfallare av absolut världsklass – innan skadebekymret kom. Han har inte spelat på över ett år och kämpar fortfarande för att komma tillbaka till toppfotbollen. Det har skett framsteg och övergången till Fiorentina kan bli det som behövs. Många trodde på en flytt redan i somras, men i januari genomfördes slutligen en övergång där Viola tog affären i hamn.

Min åsikt: En värvning som är mer fram mot sommaren och efter det. Det är mycket oklart kring om man får behålla Stevan Jovetic, som har klubbar som Manchester City och Juventus efter sig. Giuseppe Rossi är dock en spelare av absolut världsklass när han är 100 procent frisk. Det är dock en stor chansning och det finns en risk att Viola gjort bort sig här. Men vi får se…

3. Mateo Kovacic, Inter(Dinamo Zagreb)
Här snackar vi framtid. På deadline-day slutfördes övergången för den mycket lovande spelaren, som lämnar Malmö-dödaren Dinamo Zagreb för spel med Nerazzurri. Mycket pengar spenderades på det lovande namnet och det är en rejäl chansning. Frågan är om man vågar satsa vidare på den lovande kroaten?

Min åsikt: Ett steg som visar talangvågen som forsat in över Serie A. Ses som ett fantastiskt lovande namn och spelaren har imponerat i Dinamo Zagreb. En guldklimp med kvaliéer som lovar gott. Det handlar dock en hel del om Inter vågar spela Kovacic direkt från start. Jag anser att han borde spela direkt, in med pojken och låt han växa till sig ytterligare. Inters nya diamant får gärna putsas lite till.

4. Rafael Wolski, Fiorentina((Legia Warzawa)
– Ett av Polens största framtidsnamn lämnade Legia Warzawa för spel med Fiorentina. Den blott 20-årige mittfältaren har redan fått debutera i det polska landslaget och landet tror mycket på sitt framtidshopp. En väldigt intressant mittfältare med kärlek för bollen, men frågan är samtidigt om han är redo för den italienska toppfotbollen?

Min åsikt: Många tvivlar på att Wolski ska lyckas i Fiorentina direkt, och det föreslås att han skulle lånas ut. Men kvar är Rafael Wolski och jag tror att det kan bli en positiv överraskning på Stadio Artemio Franchi. En spelare som gillar att leka med bollen, som mycket väl kan bli en kelgris i Viola och ett namn för framtiden. Nu ska han bara växa till sig. Gör han det redan i vår?

5. Rolando, Napoli(Porto)
– Värvas in från portugisiska storklubben Porto, där försvararen hamnat vid sidan om. Kommer nu till Napoli, som han valde framför intresset från stenrika kaosklubben Queens Park Rangers, och kommer främst att få i uppdrag att stabilisera försvarsspelet i den Scudetto-jagande klubben.

Min åsikt: Jag tror mycket på den här värvningen. En försvarare som mycket väl kan bli den stora skillnaden defensivt för Napoli. Gör sällan bort sig, stark i sitt positionspel och det finns en anledning till att Serie A-klubbarna suktade efter spelaren. Kommer att lyfta klubben ytterligare. Grattis Napoli!

6. Nicolas Anelka, Juventus(Shanghai Shenua)
– En värvning som främst är till för att fylla luckan efter Nicklas Bendtner, men anfallaren kommer från en brokig tid i kinesiska Shanghai Shenua. Lika snabbt som han anlänt till Asien, ville anfallsesset bort från den klubben. Nu är det löst när Juventus tar in spelaren på ett kontrakt över de kommande halvåret.

Min åsikt: En värvning som kommer att fylla Bendtners hål ganska enkelt. Det är löst. Nu ska han bara börja prestera för den nya klubben och jag är smått osäker på om han kommer att bli det som Juventus förväntar sig. Med brist på speltid den senaste tiden kommer han nu till en titeljagande klubb, där hans styrka i straffområdet ska bli nyckeln. Men var står Anelka idag egentligen?

7. Stefano Sorrentino, Palermo(Chievo)
En rutinerad målvakt som lämnar bottenklubben Chievo för den krisstämplade bottenklubben Palermo. Har redan fått debutera för den nya klubben med en mycket god insats och frågan alla ställer på sina läppar är om den gamle veteranen räddar klubben från nedflyttning. Klubben blir stabilare defensivt kan vi slå fast.

Min åsikt: En kollosalt viktig värvning av Palermo som gör helt rätt här. Det är bakåt det fanns brister och framåt har man redan fullt goda nycklar i anfallsspelet. Värvningen av gamle Sorrentino kan vara det som gör skillnaden, och som räddar klubbens existens i Serie A. Stabil, säker, gör sällan bort sig och har redan börjat prestera. Bra värvning!

8. Marko Livaja, Atalanta(Inter)
– Inter köpte in Schelotto och offrade i överenskommelsen hälften av Marko Livajas kontrakt. Spelaren ansluter nu dessutom till Bergamo under våren, där det blir en allt större konkurrens om startplatserna. De Luca, Denis och resten kommer att få det hett om öronen under våren.

Min åsikt: En väldigt konstig affär från Inter som offrar hälften av den mycket lovande spelarens kontrakt. Jag tror att Livaja kan få igång maskineriet i Bergamo-klubben och kan fungera bra framåt tillsammans med Denis. Vi får se om Inter ångrar sig till sommaren.

9. Bruno Pereirinha, Lazio(Sporting Lissabon)
– Lazio värvar in yttermittfätlaren Bruno Pereirinha från Sporting Lissabon, där spelaren ansluter gratis till klubben. En värvning som på förhand inte har allt för mycket press på sina axlar, men som ger tränaren Petkovic fler valmöjligheter på kanterna. Petad i Sporting Lissabon och är nu sugen på speltid på hög nivå.

Min åsikt:
Kanske en värvning som kan ge Lazio en knuff i rätt riktning igen. Ansluter gratis och det får ses som ett gott pris för vilken spelare för helst. Passar dessutom in i Lazios spelstil mycket bra och han kan säkert ge Miroslav Klose och Floccari fina bollar under våren. Jag tror att det här kan bli en mycket god värvning i slutändan, där det är en revanschsugen högerkantsspringare som anländer.

10. Thomas Manfredini, Genoa(Atalanta)
– Andreas Granqvist blev kvar i Genoa och får nu en ny radarpartner i Genoas backlinje. Klubben som också har en litet krisstämpel satsar sina pengar på att värvningen av Manfredini från Atalanta ska rädda klubbens kontrakt i Serie A, där det dock är många med och slåss om överlevnad.

Min åsikt: En värvning som ger mer stabilitet bakåt. Genoa har bortsett från Andreas Granqvist haft en skakig backlinje och det var nog många Genoa-supportrar som jublade när den här värvningen kom till klubben. Det återstår att se hur han anpassar sig till den nya klubben, men jag gillade Manfredini redan i Atalanta. Kan bli den som hjälper klubben att lyfta i tabellen under våren.

Bubblare: Matias Vecino(Fiorentina), Antonio Floro Flores(Genoa), Franco Brienza(Atalanta), Pablo Armero(Napoli), Andrea Dossena(Palermo), Diego Rodriguez(Udinese), Mohamed Sissoko(Fiorentina), Marco Rigoni(Genoa), Matias Cabrera(Cagliari)…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply