Officiellt: Sunderland värvar från Liverpool

Sommarens första värvning för the Black Cats är i hamn

Sebastian Coates spenderade förra säsongen på lån hos Sunderland. Nu är det officiellt att stjärnan lämnar Liverpool permanent för spel med Premier League-klubben.

Den uruguayanske landslagsmannen Sebastian Coates har inte lyckats i Liverpool-tröjan och spenderade därför förra säsongen på lån hos ligakonkurrenten Sunderland. Där har försvararen däremot fallit mer i smaken och nu står det klart att the Black Cats köper loss honom från The Reds.

Klubben bekräftar detta på sin officiella hemsida under onsdagskvällen och det står också klart att stjärnan signerat ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben. Den 24-årige spelaren spelade en stor roll för managern Dick Advocaats lag de nio sista omgångarna förra säsongen, och bidrog till att laget fick ett ryck på nio poäng, bland annat med tre hållna nollor bakåt.

”En viktig del av laget”

Han har närmast däremot spelat i Copa América för sitt hemland, Uruguay, där det dessvärre blev respass i kvartsfinalsspelet. Sportdirektören Lee Congerton uttrycker själv vikten av värvningen.
– Sebastian var en viktig del av laget under Dicks ledning förra säsongen och vi är mycket glada över att han har gått till oss på permanent. Han besitter Premier League-erfarenhet, vilket är viktigt och efter att ha tillbringat förra säsongen på lån med oss, kommer han att kunna sätta sig in i laget mycket snabbt nu.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply