Twentes problem fortsätter – får ytterligare poängavdrag

FC Twentes dåliga ekonomi orsakar ytterligare poängavdrag

En av Hollands största klubbar, FC Twente, har oerhörda ekonomiska problem och, trots försäljningen av Rasmus Bengtsson till Malmö FF, får man sitt andra poängavdrag på kort tid av förbundet.

Så sent som 2011 vann Twente KNVB Cup, holländska cupen, och 2010 stod man även som segrare av Eredivisie. Det är alltså en av Hollands största klubbar under den senaste tiden och man är oftast med uppe i den absoluta toppen av ligan. I somras fick man in drygt 100 miljoner kronor för försäljningen av Dusan Tadic till Southampton och man fortsatte med att släppa Rasmus Bengtsson till Malmö FF i vintras, två enorma lönesummor försvann där för att försöka rädda ekonomin. Det ser inte ut att hjälpa den krisande klubben som nu får sitt andra poängavdrag på bara ett par månaders tid.

Tre nya poäng försvinner

I vintras drog förbundet av tre poäng för Twentes miserabla ekonomi och nu gör man samma visa – tre nya poäng plockas ifrån klubben. Därmed ligger man hela 39 poäng upp till serieledande PSV Eindhoven och 8 poäng ned till NAC Breda som ligger på nedflyttningsplatsen.

Det står ännu inte klart om Twente kommer få fortsätta i Eredivisie nästa säsong eller om man blir tvångsnedflyttade. Beslut väntas tas i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply