Ronaldo vill återförenas med Rooney

Portugisen vill återförenas med sin förre lagkamrat

Cristiano Ronaldo, just nu tillhörande Real Madrid, vill spela med Wayne Rooney igen innan karriären är över. Duon hade tidigare, mellan 2004 och 2009, ett framgångsrikt samarbete i Manchester United.

I augusti 2003 värvades Cristiano Ronaldo, 30, till Manchester United från Sporting Lissabon. I augusti 2004 anlände även Wayne Rooney, 29, till Old Trafford efter att ha lämnat Everton. Resten är, som man brukar säga, historia.

Under ledning av Sir Alex Ferguson byggde portugisen och engelsmannen upp ett mycket framgångsrikt samarbete sinsemellan som satte skräck i de flesta Premier League-försvaren på den tiden.

”Saknar att spela med Rooney”

Det ledde bland annat till tre ligatitlar och en Champions League-titel innan Ronaldo såldes till Real Madrid för världsrekordsummor under sommaren 2009.

I en ny BBC-dokumentär om Rooney, som sänds i England den 5 oktober, berättar den trefaldige Ballon d’Or-vinnaren Ronaldo lite om hans tid tillsammans med den engelske landslagskaptenen i Manchester United. Enligt Daily Mirror låter det bland annat så här:

– Jag saknar att spela med Rooney. Kanske kommer vi spela tillsammans igen någon dag.

– Han var så kraftfull att jag kallade honom Pitbull. Han är en fantastisk kille och han hjälpte mig mycket när han kom till oss i Manchester.

Snittar över ett mål per match

Cristiano Ronaldo gjorde 118 mål och 65 assist på 291 matcher i Manchester United. Wayne Rooney har hittills gjort 234 mål och 132 assist på 487 matcher.

Siffror som bleknar ordentligt i jämförelse med portugisens facit i Real Madrid; 321 mål och 104 assist på 306 matcher, vilket ger ett otroligt målsnitt på 1,05 mål per match.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply