Premier League hedrar offren i Paris – spelar La Marseillaise

Premier Leagues fina gest – spelar franska nationalsången

Efter de hemska händelserna i Paris har Premier League gått ut med ett uttalande på sin hemsida där man berättar att man kommer spela den franska nationalsången inför samtliga matcher i helgens Premier League.

Attentaten i Paris är något som världen aldrig kommer att glömma. Över 120 personer rapporterades ha blivit dödade och för varje dag som går blir det fler. Helgen efter händelserna kommer offrena från Paris att hedras inför samtliga matcher i omgångens Premier League.

– Vi har en väldigt lång relation mellan Premier League och Frankrike, därför känner vi att spela den franska nationalsången är rätt sak att göra för att komma ihåg och hedra offren, säger Premier Leagues ordförande Richard Scudamore.

– Vi är ledsna och djupt chockade efter vad som hände i Paris förra fredagen då folk blev attackerade när de gick ut för att gå till en bar, konsert eller fotbollsmatch, säger han.

En körversion av den franska nationalsången kommer att spelas efter det att domaren har singlat slant och då kommer samtliga spelare och domare att stå i mittcirkeln riktade mot huvudläktaren.

Totalt finns det för tillfället 72 franska spelare i Premier League vilket gör Frankrike till det land med flest spelare i ligan, efter England.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply