Officiellt: Nigel Pearson får sparken

Leicester City sparkar sin tränare Nigel Pearson

Under gårdagskvällen kom chockerande nyheter för Leicester-fansen. Managern Nigel Pearson, som räddade laget kvar i Premier League efter en sanslös slutspurt förra säsongen, får sparken från klubben.

Nigel Pearson tog över rodret för andra gången i klassiska Leicester under sommaren 2011 när han anslöt efter en kortare sejour i Hull. När säsongen 2013/2014 var färdigspelad hade Pearson tagit sitt Leicester hela vägen upp till Premier League och han gjorde det med en klart spännande trupp.

Den frispråkige 51-åringen fick behålla stora delar av truppen kryddat med ett antal nyförvärv. Men inledningen av föregående säsong gick inte alls som Leicester tänkt sig. Efter lite mer än halva säsongen låg man överlägset sist i Englands högsta liga och allt annat än nedflyttning var då helt otänkbart. Leicester vaknade då till rejält och stod för en imponerande vårsäsong och klarade sig kvar i PL med hela sex poängs marginal. Men till nästa säsong får man klara sig utan Pearson.

Spricka mellan Pearson och ledningen

Leicester gick igår kväll ut med nyheterna om att man valt att sparka Nigel Pearson. Anledningen sägs vara att det har blivit en spricka mellan managern och ledningen, vilket gjort att situationen i slutändan blivit ohållbar.

Såhär säger ledningen om beslutet.
– Ledningen vill tacka Nigel för allt han åstadkommit under sina två sejourer som ansvarig i klubben, speciellt efter de senaste 3,5 säsongerna.

– Hursomhelst, det har blivit tydligt att det råder stora skillnader i olika perspektiv mellan klubben och Nigel. Tyvärr känner vi i ledningen att arbetsrelationen med Nigel inte fungerar längre.

Sprickan som ledningen pratar om tros, enligt engelska medier, handla om att Nigels son, James Pearson, fick sparken från klubben tidigare under våren efter att ha lagt ut en olämplig video under ett träningsläger i Asien och det ska Nigel inte varit helt nöjd med.

Positivt i övrigt för Leicester

Det har, förutom avskedet för Nigel Pearson, hänt mycket positivt på värvningsfronten för Leicester de senaste veckorna. Man har bland annat plockat in Christian Fuchs från Schalke och Robert Huth från Stoke. Klubben har även förlängt kontraktet med talangen Jeffrey Schlupp.

Assisterande managern Craig Shakespeare och Steve Walsh tar över huvudansvaret för laget tills det att klubben hittat en ersättare för Pearson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply