Uppgifter: Marseille nära holländsk försvarstalang

Karim Rekik närmar sig Marseille

Franska toppklubben Marseille gick under tisdagskvällen ut på sin hemsida och meddelade att Manchester Citys försvarstalang, Karim Rekik, är så gott som klar för klubben.

Karim Rekik är en holländsk försvarare som spås en lysande framtid i den europeiska toppfotbollen. Redan som 16-åring värvades han av Manchester Citys ungdomsakademi och flyttades året därpå upp till A-laget. Han har sedermera lånats ut till bland andra Portsmouth, Blackburn och nu senast PSV Eindhoven, som Rekik varit utlånad till i två omgångar innan han nu återvänt till City efter låneperioden.

I PSV har Rekik visat sin stora potential och fick spela hela 29 matcher i den holländska ligan den gångna säsongen och 20-åringen fick även förtroendet i Europa League, där PSV slutligen åkte ut i sextondelsfinalen mot Dynamo Moskva. Rekiks prestationer har inte gått ombemärkt förbi och nu finns det en fransk toppklubb som är angelägen om att locka till mittbacken till södra Frankrike.

Marseille överens med Rekik

Klassiska Marseille gick under tisdagskvällen ut med ett meddelande på sin officiella hemsida som antydde att Rekik är mycket nära en övergång till klubben.
– Olympique de Marseille och Manchester City har kommit överens om en övergång för den holländske landslagsförsvararen Karim Rekik, som kommer att ske om spelaren klarar av läkarundersökningen, skrev ledningen på klubbens hemsida.

Enligt engelska medier, bland andra Sky Sports och Daily Mail, kommer Rekik kosta 3.5 miljoner pund att köpa loss från City men i överenskommelsen ska det även finnas en klausul som berättigar att den engelska klubben kan köpa tillbaka försvararen i framtiden.

Landslagsdebut i mars

Vänsterfotade Karim Rekik debuterade i det holländska A-landslaget i mars och har sedan innan ett koppel av landskamper för Hollands alla ungdomslandslag. Den lovande backen har endast gjort tre framträdanden under sin tid i Manchester City.

Marseille slutade den gångna säsongen på en fjärdeplats i Ligue 1, vilket innebär att man är kvalificerade till spel i Europa League nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply