bet365

Officiellt: Ingen fortsättning i Sunderland för Advocaat

Den holländske tränaren lämnar Sunderland

Det blir ingen fortsättning i Sunderland för 67-årige Dick Advocaat. Den holländske tränaren meddelade under gårdagen att han är klar med tränarkarriären.
– Det finns stunder i livet då du måste ta svåra beslut och jag är nästan 68 år nu, säger Advocaat till klubbens hemsida. 

Dick Advocaat meddelade under gårdagen (tisdag) att det inte blir någon fortsättning i Premier League-klubben Sunderland. Den 67-årige holländaren tog över klubben i Mars, efter att Gus Poyet fått sparken, och på nio matcher lyckades han ta 12 poäng, något som räckte för nytt Premier League-kontrakt. Nu får klubben dock börja jakten på en ny tränare då Advocaat hållit sitt ord till familjen om att avsluta sin tränarkarriär. Den holländske tränaren som har en imponerande lång meritlista bakom sig säger dock att beslutet inte var lätt.

– Det finns stunder i livet då du måste ta svåra beslut och jag är nästan 68 år nu. Jag har fått erbjudande från en rad klubbar men valet har alltid stått mellan Sunderland eller inget, säger Advocaat till klubbens hemsida. 

Han vill även tacka ägaren, personalen och fansen.

– Vi gav allt vi hade under tiden här och lyckades uppnå det mål vi hade satt upp. Sunderland har varit ett av höjdpunkterna i min karriär, avslutar Advocaat.

Sunderlands ägare är också ledsen över tränarens beslut att lämna klubben men säger samtidigt till hemsidan att han förstår hans beslut.

– Trots att jag är väldigt ledsen, så förstår jag och respekterar hans beslut. Under hans korta tid här lyckades han lyfta klubben med hans erfarenhet och entusiasm. Vi kommer alltid vara tacksamma för vad han uppnådde här, säger ägaren Ellis Short.

Moyes kan ta över

Nu börjar alltså jakten på en ny tränare. Och Daily Mirror kan redan ha pekat ut ersättaren. Enligt den brittiska tabloiden ska David Moyes vara ett hett namn för klubben. Det är dock inte säkert att Moyes är så sugen på att lämna Spanien efter bara en säsong i La Liga. För att lyckas övertala skotten ska Sunderland ha laddat upp med ett kontrakt värt 3 miljoner pund om året, dessutom ska en fin kassa till sommarens transfers vara redo att läggas i Moyes händer om han väljer att tacka ja till erbjudandet.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply