Officiellt: Yohan Cabaye återvänder till Premier League

Yohan Cabaye tillbaka till England

Fransmannen som flyttade till Paris Saint-Germain för ett och ett halvt år sedan återvänder till England för spel i Crystal Palace.

Yohan Cabaye kommer att återvända till Premier League efter en och en halv säsong i hemlandet Frankrike. Spelarens sejour i Paris Saint-Germain har inte alls varit vad spelaren förväntat sig och under fredagsförmiddagen presenterade man spelaren som är det dyraste köpet i Crystal Palace historia. Enligt Daily Mail betalar klubben 12,8 miljoner pund för fransmannen som skriver på ett kontrakt som sträcker sig över de tre kommande säsongerna.

Cabaye genomgick läkarundersökningen under torsdagen och kommer att ansluta direkt till lagets försäsongsträning. Inledningsvis kommer Crystal Palace att betala 10 miljoner pund för spelaren men man har även kommit överens om att summan kan komma att stiga om man uppfyller vissa punkter av kontraktet som klubbarna kommit överens om.

Landslagsspel viktigt

29-åringen jagades även av Tottenham Hotspur men fransmannen valde spel i den andra London-klubben då han siktar på att försöka ta sig in i Frankrikes trupp till EM som avgörs i spelarens hemland nästa sommar. I juni varnades spelaren av förbundskaptenen Didier Deschamps att spelaren inte skulle komma att vara med i truppen till EM 2016 om han inte fick speltid, vilket var en av anledningarna till att han valde att flytta från den franska huvudstaden. Cabaye spelade endast 24 matcher i Ligue 1 den gångna säsonger där 13 av de kom från start och 11 som avbytare. Totalt blev det 967 minuter för mittfältaren som endast spelade 90 minuter vid ett tillfälle.

Alan Pardew nyckeln

Daily Mail skriver att lagets manager Alan Pardew ska ha varit en av de största anledningarna att Cabaye valde Crystal Palace före någon annan klubb då de samarbetade under tre säsonger när de båda var i Newcastle United. Det var även Pardew som värvade Cabaye från Lille 2011 och gav mittfältaren förtroende i sin första klubb utanför hemlandet.

 

BREAKING: #CPFC are delighted to announce the signing of Yohan Cabaye on a three-year deal. #WelcomeCabaye pic.twitter.com/R1petCwcbq

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply