Officiellt: Monk får förlängt kontrakt

Swansea och Monk har kommit överens om ett nytt kontrakt

Förra säsongen tog tränaren Garry Monk Swansea till deras högsta placering i Premier League – nu belönas han med ett nytt kontrakt.

När Garry Monk lade skorna på hyllan efter sin tio års långa spelarkarriär i Swansea fick han chansen utav klubbens ordförande Huw Jenkins att ta över tillfälligt som tränare då Michael Laudrup fått sparken. Monk klarade då av att hålla kvar Swansea i Premier League och belönades med ett fast jobb som tränare i klubben. Ett beslut som Swansea inte lär ångra idag.

Under den gångna säsongen gjorde Monk succé från tränarbänken i Swansea då han ledde klubben till en åttondeplats i ligan och spelade in totalt 56 poäng. I och med de resultaten tog Monk Swansea till deras högsta Premier League-placering i historien samt slog klubbrekord i antal plockade poäng på en Premier League-säsong.
Efter Monks fina resultat som tränare i klubben har han nu fått ännu en belöning av ordförande Huw Jenkins. Under fredagen bekräftade Swansea på sin hemsida att Monk har förlängt sitt kontrakt.

Som klubb vi är glada att komma överens om ett nytt avtal med Garry. Det nya kontraktet är en välförtjänt belöning för den fantastiska säsongen vi har haft, säger Jenkins till klubbens hemsida.

Kontraktet som Garry Monk har skrivit på sträcker sig till sommaren 2018.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply