Officiellt: Doubmia till Newcastle på lån

Lämnar Ryssland – klar för Premier League-laget

Newcastle United bekräftar på sin hemsida att de lyckats knyta åt sig Seydou Doumbia från CSKA Moskva.

Ivorianen Seydou Doumbia är klar för engelska Newcastle United. Efter en del ryktesaffärer har den Roma-ägda spelaren skrivit på ett lånekontrakt. Kontraktet sträcker sig, enligt Newcastles egna hemsida, säsongen ut men den innehåller även en option om att klubben ska kunna köpa loss honom.

I behov av en målskytt

Newcastle United är i skrivande stund parkerade på en 18:e plats i Premier League, vilket efter 38 omgångar skulle innebära nedflyttning. Laget är därför i starkt behov av en målskytt för att ta sig upp på rätt sida av nedflyttningssträcket.

28-åringen blev i januari förra året klar för Serie A-laget Roma men han har tillbringat hösten i Ryssland med CSKA Moskva, klubben han vann två ligatitlar med innan han skrev på för AS Roma.

Glad att få spela i England

Doumbia är glad över att få representera Newcastle United och hoppas på en bra tid i klubben.

– Jag är oerhört glad över att få spela för Newcastle. Att få spela i Premier League är en pojkdröm som blir sann för mig, säger ivorianen till klubbens officiella hemsida.

Även tränaren Steve McClaren är nöjd över tillskottet.

Doumbia är en fantastisk anfallare och en naturlig målskytt. Han har viktig erfarenhet från Champions League och den absoluta toppnivån, jag är övertygad om att han kan bidra med något stort till vårt lag, säger tränaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply