Ryktet: Barcelona intresserade av Juan Mata

bet365

Kan värvas redan i sommar – men måste förbättra formen

Enligt brittiska Daily Mail är Barcelona intresserade av att värva Juan Mata från Chelsea. Men bara om spanjoren klarar av att förbättra sin form innan säsongen är över.

Chelsea har haft en tung säsong. Det började dock som en ännu värre mardröm när man som sämst låg en poäng ifrån nedflyttning i Premier Leauge. Guus Hiddink har förvisso fått fart på London-laget men det skulle krävas en enormt stark avslutning på säsongen för att det ska bli spel ute i Europa även nästa år.

Många kan lämna

Om Chelsea missar såväl Champions League som Europa League tror många på en spelarflykt. Eden Hazard är en som ryktas iväg och en annan är Juan Mata. Spanjoren som inledde sin karriär i Real Madrid B, men slog igenom i Valencia, ryktas vara på väg tillbaka till La Liga. Men dock inte för spel i Garry NevillesLos Che”, utan för att representera FC Barcelona.

Ryktet kommer från brittiska Daily Mail som även påstått att representanter från FC Barcelona ska ha träffat Matas agent. Den katalanska klubben sägs vara benägna att lägga vantarna på den spanske mittfältaren, men bara om han visar prov på bättre form under våren.

EM kan bli avgörande

Juan Matas säsong har varit så svag att kritiker nu menar på att han borde lämnas utanför i Spaniens EM-trupp till sommaren. Daily Mail tror dock att ett EM kan komma att bli avgörande för spanjoren. En stark säsongsavslutning och ett bra mästerskap kan mycket väl göra att 27-åringen hamnar i Barcelona till hösten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply