Carver sparkas från Newcastle

Sky Sports rapporterar att Newcastle sparkar John Carver

Enligt uppgifter till Sky Sports har Newcastle United valt att sparka managern John Carver och hans assisterande tränare Steve Stone.

Räckte inte att ”bara” rädda kontraktet

John Carver, 50, fick hoppa in som tillfällig manager för Newcastle United i januari när Alan Pardew, 53, valde att lämna för ligakonkurrenterna Crystal Palace. Carver hade hoppat in som tillfällig manager för Newcastle en gång innan, 2004, men fick då bara träna laget i en match. Den här gången fick han stanna säsongen ut och coacha laget i 20 matcher med den föga smickrande resultatraden 3-4-13. Endast tre vinster på 20 försök alltså, men en av dem var 2-0-segern hemma på St James’ Park mot West Ham som såg till att Newcastle hängde kvar i Premier League.

McClaren pekas ut som ersättare

Men om man ska lita på Sky Sports, som vanligtvis har hög trovärdighet, så var det inte tillräckligt bra enligt Newcastles ägare Mike Ashley. Nu rapporterar Sky nämligen att Newcastle och Carver går skilda vägar med omedelbar verkan, samtidigt som den förre Derby-managern Steve McClaren, 54, pekas ut som nästa manager för klubben. Enligt Sky Sports kommer McClaren presenteras som ny Newcastle-manager på torsdag. Ashley har utlovat en storsatsning inför nästkommande säsong för att värva in nya spelare och det kan alltså bli McClaren som får chansen att dra nytta av den situationen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply