Peter Schmeichel: ”Manchester City blir aldrig större än United”

Manchester United-ikonen sågar Citys storhet

Peter Schmeichel, 52, har förflutet i både Manchester United och Manchester City. Men vilken klubb som är störst råder det inga tvivel om enligt honom själv.

På lördag är det dags för det glödheta derbyt mellan Manchester United och Manchester City. Båda Manchester-klubbarna har inlett med tre raka segrar och skiljer sig endast på målskillnad. Mötena mellan lagen har alltid varit prestigefyllda, trots att de har varit på olika nivåer sportmässigt under de senaste åren. United har haft svårt att hitta tillbaka till den framgångsrika eran man hade under Sir Alex Fergusons tid, medan City har trummat på i vanlig ordning.

”United största klubben i världen”

Trots de blåkläddas mer sportsliga framgångar under de senaste säsongerna råder det inga tvivel om vilken klubb som är störst i staden, åtminstone inte om man ska lyssna på Peter Schmeichel (f.d målvakt i United 1991-1999 och City 2002-2003).

– Det finns inga tvivel, ingen kan säga att Manchester United inte är den största klubben i världen. Den är det. Det är klubben med flest fans, supportrar och det finns siffror där ute som är officiella så man kan inte förneka det. Men är det den bästa klubben i världen? Det har den inte varit på tre år, inte ens varit nära att vara den bästa klubben i England. Manchester City har varit det eller däromkring, säger han till Omnisport.

– Detta är något man lär sig så fort man går igenom Old Traffords dörrar, att man inte är bättre än sin senaste prestation. De senaste tre åren har varit väldigt dåliga. Sjua, fyra och femma – det är inte Manchester United. Men Manchester City har varit där eller däromkring så man kan inte förneka att de är den större klubben i Manchester just nu i form av resultat. Men vad gäller popularitet har de ingen chans att ens komma nära de största i världen, fortsätter han.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365