Manchester City förhandlar med Benfica om Alex Grimaldo

Manchester City förhandlar med Benfica om Alex Grimaldo

Pep vill ha den spanske talangen

Manchester City uppges ha inlett förhandlingar med portugisiska klubben Benfica gällande en eventuell transfer för deras lovande Barcelona-produkt Alex Grimaldo, då vänsterbacken sägs ha en mycket ljus framtid framför sig.

Manchester City är ständigt redo att finkamma transfermarknaden och tränare Pep Guardiola är mycket specifik gällande vad han söker, och oftast har han en budget som tillåter honom att få vad han vill ha. Tränaren har en vision om hur han vill att hans lag och hans spelare skall spela, och varje ny spelare som har tillkommit har blivit handplockad av Guardiola av en anledning. I somras värvade klubben åtta nya spelare för enorma summor pengar, men Guardiola har ännu inte fulländat sitt lag.

Enligt mediet TMW skall City under en längre tid ha hållit ögonen på den portugisiska klubben Benficas vänsterback Alejandro ”Alex” Grimaldo, som sägs vara ett kraftpaket och en mycket lovande spelare. Den spanske talangen är enbart 21 år gammal och är en produkt av FC Barcelonas ungdomsakademi. Grimaldo kom till Barcelona när han var enbart 13 år gammal och har vuxit upp i den katalanska klubben. Han figurerar även för Spaniens U21-lag. Vänsterbacken kom till Benfica i januari 2016 och sitter på ett kontrakt till 2021 med portugiserna.

Guardiola planerar en värvning av talangen till sommaren, men har redan nu inlett förhandlingar med den portugisiska klubben. 21-åringens utköpsklausul uppges ligga på 60 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply