Delad pott mellan Man City och Roma – Totti slog rekord

Bortamatch i Manchester är inget en Roma-supporters vill höra. Tre gånger tidigare har den italienska klubben besökt Manchester och samtliga matcher har slutat med förlust.

Trots en tuff start på kvällens matchen kunde Roma tillslut bryta den negativa förlustsviten i Manchester.

Efter endast fyra minuter spel blåste domaren Björn Kuipers straff för hemmalaget Manchester City efter att Roma-försvararen Maicon dragit ner anfallaren Sergio Agüero.
Agüero tog själv hand om straffen och förvaltade den på bästa sätt och en tidig ledning till Man City var ett faktum.

I den 23:e minuten kom dock Romas kvittering. Francesco Totti fick en boll i djupled av Radja Nainggolan och satte därefter en kylig chip över Joe Hart i Man City-målet.

Efter dessa två mål bjud matchen på flera vassa målchanser åt båda hållen. Hemmalaget Manchester City var närmast ett segermål och spenderade de sista tio minuterna runt Romas straffområde. Trots det blev det inga fler mål i matchen som slutade med en delad pott och resultatet 1-1.

Francesco Totti skrev in sig i historieböckerna i och med sitt 1-1-mål som ”äldste målskytt i Champions Leagues historia” – 38 år och tre dagar gammal.