Uppgifter: ”Liverpool vägrar sälja Sterling – låter kontraktet löpa ut”

Uppgifterna kommer från brittiska tabloiden Independent

Raheem Sterling har redan nobbat ett kontrakt värt 100 000 pund i veckan. Trots det kommer uppgifter från Independent idag som säger att han inte kommer att säljas av The Reds.

Den engelske landslagsspelaren Raheem Sterling har varit stora bekymmer för Liverpool den här säsongen. Den lovande spelaren erbjöds ett kontrakt av The Reds värt 100 000 pund i veckan, men tackade nej till förslaget. Istället har mycket talat för att stjärnan vill bli såld i sommar, med intresse från storklubbar som Arsenal och Manchester City.

Den brittiska tabloiden Independent kommer dock med uppgifter på lördagen som förmodligen inte är till stor glädje för huvudpersonen själv. Enligt deras uppgifter ska nämligen Brendan Rodgers berättat för spelaren att de inte har några intentioner att sälja stjärnan i sommar, utan låter hellre honom bli kvar kontraktstiden ut.

”Han ska ingenstans”

Managern Brendan Rodgers har dessutom bekräftat mötet med spelaren för den brittiska tabloiden, där han också slog fast att Sterling ska stanna i Liverpool.
— Raheem kommer inte att gå någonstans i sommar, även om det inte finns någon överenskommelse, säger Brendan Rodgers enligt tabloiden.
— Han kom till huset och vi hade ett bra samtal på en personlig nivå. Det handlar inte bara om fotbollen, utan det handlar även om hans välbefinnande eftersom han är fortfarande ung och han har gått igenom en hel del under de senaste åren. Jag tror att han är på en bra plats för tillfället.
— Alla vill vinna troféer, alla vill spela i de stora tävlingarna, men det är också viktigt att du får möjligheten att göra det. Denna klubb är den bästa platsen för honom, där han har möjlighet att spela och dessutom vara konkurrenskraftiga.

Ska leda Liverpools anfall

Liverpools ställning har varit att de inte tänker erbjuda mer än tidigare och att, om Sterling skulle lämna, så skulle laget vara tillräckligt starkt för att klara av den förlusten. Nu verkar dock Premier League-klubben, enligt Independent, vara inställda på att få spelaren att leda klubbens anfall genom nästa säsong, även om det nu betyder att spelaren kan börja föra samtal med utländska klubbar från januari 2017 och framåt.

Kostat sig 1,5 miljon pund

Men med tanke på att stjärnan är under 23 när hans kontrakt löper ut, skulle inte Sterling lämna för ingenting.  En domstol skulle fastställa hans avgift, även om den förmodligen skulle vara mycket mindre än hans marknadsvärde i sommar. Och genom att vägra att acceptera Liverpools erbjudande och därmed stå kvar på sina nuvarande 35 000 pund i veckan, har Sterling redan kostat sig runt 1,5 miljon pund.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply