Uppgifter: Amorim och Nagelsmann på Liverpools lista

Uppgifter: Amorim och Nagelsmann på Liverpools lista

Liverpool har identifierat Ruben Amorim och Julian Nagelsmann som potentiella alternativ till att ersätta Jürgen Klopp på tränarbänken i sommar om klubben inte lyckas landa förstavalet Xabi Alonso, uppger den engelska tidningen The Telegraph.

Klopp, som varit manager för Liverpool sedan hösten 2015, meddelade häromveckan att han kommer lämna klubben efter säsongen. Arbetet med att hitta en ersättare har förstås påbörjats och många ser den förre Liverpool-spelaren Xabi Alonso som favorit till jobbet. Alonso gör storartad succé i Bayer Leverkusen och är en av fotbolls-Europas mest eftertraktade tränare just nu.

Men skulle Liverpool av någon anledning gå miste om Alonso finns alltså Amorim och Nagelsmann högt upp på listan. Amorim tränar just nu Sporting med stor framgång då laget toppar den portugisiska ligan. Han har dock kontrakt till 2026 och kan bli dyr att lösa.

Nagelsmann har i sin tur bara kontrakt med det tyska landslaget över hemma-EM i sommar och är därför lättare att lösa. Men Nagelsmann skulle i så fall missa nästan hela försäsongen med Liverpool, då han har kontrakt till den 31 juli. Nagelsmann har också uppgetts vara aktuell som Erik ten Hags ersättare i Manchester United.

LÄS MER: Uppgifter: Tuchel vill ta över Man United

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply