Ukrainske stjärnan vill till Premier League

Konoplyankas fokus ligger på att spela i England

Liverpool är en av klubbarna som länge kopplats ihop med Dnipros Yevhen Konoplyanka. Nu får den engelska klubben vind i sina segel då stjärnan uttalar sig om att han helst av allt vill spela i Premier League nästa säsong.

Yevhen Konoplyanka har länge varit en av de största stjärnorna i Ukrainas inhemska liga. Yttermittfältaren har blivit en slags ikon i klubblaget Dnipro Dnipropetrovsk, där han spelat sedan han var tonåring. Redan förra säsongen visade framförallt Liverpool stort intresse för att värva 25-åringen, men Konoplyanka valde då att stanna ytterligare en säsong i sitt hemland.

Under våren har stjärnan kopplats ihop med Stoke, Tottenham och Liverpool. Mycket talar för att han lämnar Dnipro i sommar och Konoplyanka gick under tisdagen ut och annonserade i vilken liga han vill spela i nästa säsong.

”Förstahandsvalet är England”

I en intervju med Futbol1 var den ukrainske landslagsmannen mycket tydlig angående sin ambition för 2015/2016.
– Min första prioritering är att spela i England nästa säsong. Det är där jag vill fortsätta min karriär och det kommer jag även att göra, sade Konoplyanka.

– Klubbarna som är intresserade kan träffa Dnipro och diskutera, men jag kan bara säga vad jag själv vill göra.

– Det har spekulerats länge på internet och det mesta är lögner, det är saker som folk inte borde läsa. Alla vill komma med nya uppgifter för att göra ett intryck, men ännu har det inte talats sanning.

Besiktas och Sevilla är två europeiska klubbar som varit ute efter Konoplyanka, men efter det senaste uttalandet får troligtvis bägge klubbarna se sig om efter nya spelare.

Var med och besegrade Sverige i EM 2012

Den tekniske yttern var nyligen med och förde sitt Dnipro till finalen i årets Europa League, där man fick se sig besegrade med 2-3 efter en rafflande uppgörelse mot Sevilla. Konoplyanka, med 45 A-landskamper på sitt CV, deltog även i EM 2012 som gick av stapeln hemma i Ukraina och väl där såg han till att besegra Sverige med 2-1 i öppningsmatchen.

Konoplyanka har under årets säsong spelat 42 matcher i alla tävlingar för sitt Dnipro och mäktat med åtta mål.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply