Tung förlust för Liverpool på Anfield

Aston Villa var och störde Liverpool rejält i början av matchen. Bara efter några sekunder fick de en halvchans när hemmalaget slarvade. Under de första minuterna var det faktiskt bortalaget som var bättre i matchen.

I den 9:e minuten fick Aston Villa hörna. En bra slagen hörna seglade in i straffområdet och efter mycket flipperspel så kunde kaptenen Gabriel Agbonlahor göra mål. 1-0 till bortalaget var ett faktum.

Efter målet var det Liverpool som tog tag i spelet och det var också de som hade flesta målchanserna. Dock skapade de inte några superlägen i den första halvleken och när domaren blåste för pausvila så ledde Aston Villa med 1-0.

I den andra halvleken var det Liverpool för hela slanten och Aston Villa fick rikta in sig på försvarsspel. Liverpool hade flera väldigt, väldigt farliga lägen. Både försvarare och målvakt fick ofta rycka in för att rädda bortalagets tre poäng.

En av Liverpools absolut farligaste lägen kom med mindre än tio minuter kvar. Coutinho tog sig in från vänsterkanten och fick iväg ett bra högetskott, men bollen gick i stolpen. Returen fångades upp av Raheem Sterling som på ett tillslag klippte till, men sköt på Jordan Henderson. Närmare än så kom inte hemmalaget vilket betydde att Aston Villa tog tre viktiga poäng och fortsätter imponera. 1-0 skrevs segersiffrorna till.