Pedro till Premier League?

Liverpool och Chelsea slåss om att värva Barça-yttern

Pedro, 27, har spelat i Barcelona sedan 2004. Men nu ser det ut som att den spanske landslagsmannen lämnar för Premier League – antingen för Liverpool eller Chelsea.

Pedro Eliezer Rodríguez Ledesma, mer känd som bara Pedro, föddes på Teneriffa 1987 och kom till Barcelonas ungdomsakademi 2004. Fyra år senare fick han göra debut i A-laget och sedan dess har det blivit hela 318 matcher i storklubben från Katalonien. På dessa matcher har 27-åringen mäktat med 98 mål och 63 assist.

Tunga meriter med både klubb- och landslag

Utöver det har han också varit med och vunnit en rad tunga titlar; bland annat fem La Liga, tre Champions League och tre Copa del Rey. Spanjoren har också hunnit med 50 A-landskamper sedan debuten 2010 och blivit både världsmästare (2010) och Europa-mästare (2012) med det spanska landslaget.

Men under den senaste säsongen fick Pedro (som kan användas både som vänster- och högerytter) bara starta 22 matcher i alla tävlingar. Han fick mestadels nöja sig med att hoppa in i slutet av matcherna – sammanlagt noterades han för hela 28 inhopp under säsongen – eftersom tränaren Luis Enrique föredrog att starta med Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar i anfallet.

Två Premier League-rivaler gör upp

Det faktum att han inte längre ses som en del av den ordinarie startelvan har fått honom att öppna dörren för en eventuell övergång – trots att han nyligen skrev på ett nytt kontrakt med Barcelona som sträcker sig till juni 2019. Och nu verkar det som att två Premier League-rivaler gör upp om att säkra Pedros signatur inför den kommande säsongen – Liverpool och Chelsea. Det är den spanska nyhetstidningen Sport som kommer med uppgifterna.

Pedro har en utköpsklausul på £22 miljoner (knappt 300 miljoner kronor) och är villig att flytta för att få regelbunden speltid inför fotbolls-EM 2016. Chelsea anses i nuläget vara favoriter till att värva spanjoren, med tanke på att Liverpool misslyckades med att kvalificera sig till Champions League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply