Officiellt: Liverpool presenterar Michael Edwards som sportchef

bet365
Officiellt: Liverpool presenterar Michael Edwards som sportchef

Michael Edwars blir ny sportchef för Liverpool

När Damien Comolli lämnade Liverpool 2012 så bestämde klubben sig för att inte anställa någon ny sportchef. Först nu återinför man den positionen – engelsmannen Michael Edwards byter roll i klubben och blir ny sportchef.

Liverpool har haft en del lyckade spelaraffärer de senaste åren, men ingen har faktiskt varit genom en sportchef. Sedan 2012 har klubben faktiskt inte haft någon enskild person som har rekryterat spelare utan det har istället tränaren tillsammans med ägaren skött. Damien Comolli var klubbens senaste sportchef men han lämnade klubben 2012.

Nu har klubben dock beslutat sig för att befordra en av deras chefsanalytiker till sportchef. Michael Edwards, en gång anställd av just Comolli, har arbetat som chef över data och analyser av spelardata i klubben de senaste åren, har bekräftats som Liverpools nye sportchef.

Vem är Michael Edwards?

Engelsmannen Edwards, 37, kom till Liverpool från Tottenham 2011 och har jobbat med att samla in spelardata från matcherna i klubben sedan dess. Han blev chef över datanalysavdelningen 2013 och i somras blev han teknisk chef i klubben. Den rollen lämnar han nu för att bli klubbens sportchef.

Jürgen Klopp, Liverpools tränare, har en nära relation till Edwards och duon har jobbat tätt det senaste året. Kanske kan man lyckas plocka in Alexander Isak, Iñaki Williams, Christian Pulisic eller Sead Kolasinac under Edwards styre.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply