Liverpool ute efter Inaki Williams: ”Inte intresserad”

Liverpool vill värva Bilbao-stjärnan

Inaki Williams har blomstrat ut till en stjärna i spanska La Liga. Nu vill Liverpool försöka värva anfallaren.

Som 18-åring gjorde Inaki Williams sin debut för Club Athletic Bilbao. Då i B-laget och i den spanska tredjedivisionen. Debutåret blev lyckat och fyra år senare har nu den baskiske anfallaren en given startplats i klubben från Bilbao.

På Jürgen Klopps radar

Han var tongivande i vinsten i det heta Baskien-derbyt mot Real Sociedad och han var hyperfarlig på Santiago Bernabeu-stadion när Athletic Bilbao var några minuter från en skrällpoäng mot Real Madrid.

Anfallarens strålande insatser har lett till intresse från storklubbar, där ibland Liverpool då klubbens tränare Jürgen Klopp uppges vara intresserad av att värva Williams. Men enligt spansk media  är den baskiske anfallaren inte intresserad av att lämna klubben.

– Jag trivs jättebra i Bilbao, det är här jag vill vara, säger han enligt Marca och fortsätter:

– Mitt mål är att stanna kvar i Bilbao. Jag vill göra mig själv, fansen och klubben lyckliga och försöka vinna så många titlar som möjligt, säger Williams och poängterar att klubben har ett ovanligt starkt lag i år.

Beredda att betala en halv miljard

Tidigare har Silly Season Sverige rapporterat att Liverpool ska vara beredda att betala Williams utköpsklausul på 500 miljoner svensk kronor. Men Williams verkar ändå vara fast besluten att stanna i Spanien och i Bilbao.

– Jag vill vara Bilbaos nummer nio, spelaren som lyfter taket på arenan varje helg och göra många mål. Det är drömmen, säger anfallaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply