Liverpools drömvärvning Christian Pulisic: ”Jag älskar engelsk fotboll”

Liverpools drömvärvning Christian Pulisic: ”Jag älskar engelsk fotboll”

Låter lovande för Premier Leagueklubben

Liverpool har under en tid haft ögonen på Borussia Dortmunds unge amerikanske talang Christian Pulisic, som blott är 18 år gammal men allt som oftast figurerar i startelvan och som nu har uttalat sig om sin kärlek för den engelska fotbollen.

Liverpool har bra koll på den tyska ligan, framförallt då tränare Jürgen Klopp tidigare tränade Bundesligajättarna Borussia Dortmund, som har en förmåga att få fram många unga och lovande spelare. Sedan ett tag tillbaka har Liverpool haft ögonen på Borussia Dortmunds Christian Pulisic. Den amerikanske 18-åringen kom till Dortmund under 2015 och gjorde sin a-lagsdebut för Dortmund först i januari i år. Sedan dess har han lyckats bli den yngsta utlänningen att göra mål i Bundesliga, den yngsta målgöraren för USA:s landslag och Dortmunds yngste spelare någonsin i Champions League. Det går för närvarande ganska bra för Pulisic hos de gulsvarta Bundesligajättarna.

Trots allt detta ser det ut som att Liverpool kan fortsätta hålla hoppet uppe, trots att de erbjöd 11 miljoner pund för mittfältaren i sommar, som dessvärre blev avböjt. Pulisic har nämligen uttalat sig, via Liverpool Echo, om sin förkärlek för den engelska fotbollen, något som han redan har erfarenhet av då han spenderade ett år och spelade för Brackley Town, nära Oxford, 2005.

– Det är en stor anledning till att jag är här idag. Många människor förstår det inte men det tog verkligen fram min passion för spelet. Efter skolan varje dag, kunde jag spendera timmar i parken spelandes med mina skolkompisar. Det är verkligen därifrån min kärlek för spelet väcktes till liv och det var en stor del av min utveckling, sade Pulisic.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply