Officiellt: Jordan Rossiter lämnar Liverpool

Liverpool tappar mittfältstalang

Liverpool väljer att inte förlänga kontraktet med mittfältaren Jordan Rossiter. Nittonåringen som satt på ett utgående kontrakt har skrivit på för skotska Rangers. 

Jordan Rossiter kom till Liverpool när han var sex år och har under en längre tid setts som en kommande storspelare på lagets mittfält. Nu blir det dock inga fler matcher i Liverpool-tröjan för den blott 19-årige mittfältaren som i stället lämnar för skotska Rangers.

– Jordan är en utomordentlig landslagsman för Englands ungdomslag och blir ett utmärkt tillskott i vår trupp. Det är en ära att välkomna honom till klubben, säger Rangers tränare Mark Warburton till klubbens hemsida.

Debuterade mot Middlesbrough

Rossiter debuterade för Liverpool mot Middlesbrough förra säsongen, men har sedan Jürgen Klopp anslöt till klubben inte fått några chanser i A-laget. Flera matcher i Englands olika ungdomslandslag har det dock blivit för Rossiter. Bland annat fem matcher för Englands U19-landslag.

Inga stora pengar för Liverpool

Övergången innebär inte någon större ersättning för Liverpool. Klubben får nöja sig med kompensationssumma 250.000 pund eftersom mittfältarens kontrakt går ut efter den här säsongen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply