Officiellt: Guidetti till Celta Vigo

Den svenske U21-stjärnan John Guidetti är klar för spanska Celta Vigo

Nu är det äntligen klart, John Guidettis nya klubbadress blir La Liga-klubben Celta Vigo. 

John Guidetti har varit omgärdad av rykten sedan han varit en viktig kugge i Sveriges U21-landslag som tidigare i somras tog hem EM i Tjeckien. Nu står det klart att den tidigare klubblöse svenskens val till slut föll på La Liga-klubben Celta Vigo, detta enligt klubbens officiella hemsida.

Skriver på ett fem-årskontrakt

John Guidettis karriär har tidigare präglats av utlåningar från storlaget Manchester City, nu skriver den 23-årige anfallaren på ett långtidskontrakt som håller honom kvar i den spanska klubben fram tills 2020.

”Den svenske anfallaren John Guidetti, som varit intressant för flera stora klubbar i Europa, blir det senaste tillskottet i Celta Vigos spännande satsning. Anfallaren kommer att spela i den ljusblå tröjan de kommande fem säsongerna.” skriver klubben på sin hemsida.

Blir del av ny satsning

I Celta Vigo får Guidetti dessutom sällskap av nyligen invärvade Iago Aspas (från Liverpool) och den danska landslagsmannen Daniel Wass, trion ses som en viktig del av den nysatsande klubbens framtid. Celta Vigo slutade förra säsongen på en meriterande åttonde plats i La Liga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply