Neymar: ”Han passar in i Barcelonas filosofi”

Neymar vill gärna se Coutinho i Barcelona

Philippe Coutinho har under de senaste två säsongerna i Liverpool varit en bärande spelare för ”The Reds” och varit given i Brendan Rodgers startuppställning. Det har givetvis gett eko runt om i Europa och intresset för Coutinho har under de senaste dagarna trappats upp från den spanska storklubben Barcelona. Nu går katalanernas stjärna, Neymar, ut i media och hyllar Liverpools offensive mittfältare.

Philippe Coutinho kom till Liverpool i januari 2013 efter en tuff tid i Inter. Många ställde sig då frågande till managern Brendan Rodgers värvning av brassen, men Coutinho har sannerligen blommat ut i Premier League och är idag en av klubbens viktigaste spelare.

På totalt 108 matcher, alla tävlingar inkluderade, har 23-åringen stått för 17 gjorda mål och flertalet framspelningar och det har fått Barcelona att få upp ögonen för den braslilianske landslagsspelaren. Flera källor har under de senaste dagarna rapporterat att den katalanska klubben ser sig om efter möjligheten att värva Coutinho och under måndagskvällen valde Barca-anfallaren Neymar att hylla sin landsman.

”Han passar in i Barcelonas filosofi”

Neymar och Philippe Coutinho har spelat tillsammans i Brasiliens landslag, både på ungdomsnivå och även i A-landslaget. Neymar är säker på att Coutinho hade gjort ett stort avtryck i Barcelona ifall en potentiell flytt blir av.
– Jag tycker att det finns många spelare med stor kvalité som kan spela för Barcelona, sa Neymar nyligen på ett event.

– En av dessa är Philippe Coutinho. Han är en stor spelare med en spelstil som passar in i Barcelonas filosofi.

Barcelona förbereder ett bud enligt spansk media

Under tisdagsmorgonen florerar uppgifter från den spanska tidningen, Fichajes, som säger att Barcelona i skrivande stund planerar ett bud på Philippe Coutinho. De regerande Champions League-mästarna får troligtvis lägga upp en stor summa för Liverpool-stjärnan då den engelska klubben inte är speciellt angelägna om att släppa sin guldklimp.

Coutinho har gjort 12 A-landskamper för Brasilien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply