Newcastle plockade tredje raka

På St James’ Park i Newcastle bjöds publiken på en match med två ansikten. Efter ett riktigt sömnpiller till första halvlek skulle mötet tända till rejält i den andra och det var framför allt hemmapubliken som skulle få jubla, då deras lag plockade sin tredje raka seger i ligan och fjärde raka totalt.

När Toon Army avlossade sitt blott första skott på mål lyckades man nämligen överlista Simon Mignolet. I matchens 73:e minut jobbade Sissoko till sig ett bra läge i straffområdet, varpå bollen till slut landade vid fötterna på Perez Gutierrez. Från nära håll dunkade han in 1-0 och Newcastle var i ledningen.

Hemmalaget var det klart bättre laget i den andra halvleken och hade bud på än fler mål. I den 76:e minuten kom man i ett två-mot-ett-läge, där Rémy Cabella till slut blev helt ren. Hans skott styrdes dock ut till hörna av bortamålvakten, som fick jobba rejält några minuter senare, när Sissoko återigen var i farten.

Det var inte förrän i slutminuterna av matchen som Liverpool började skapa kvitteringschanser. Tim Krul och hans försvar var dock stabila tillsammans och skulle inte låta The Reds komma till några farliga avslut. 93 passerade till slut och Newcastle kunde titulera sig som segrare. En bra vecka för Alan Pardew och hans gäng, som så bekant besegrade Manchester City på bortaplan i ligacupen med 0-2 under tisdagen. Därmed går Newcastle upp från 14:e till nionde plats, med en match mer spelad.