Walcott comebackade när Alexis sänkte Burnley

Det var bara tre poäng som gällde för Arsenal när Burnley gästade Emirates Stadium. I en mållös första halvlek hade hemmalaget flera möjligheter att spräcka målnollan, och oftast var det Alexis Sanchez som var hjärnan bakom attackerna. Man skulle dessutom ha haft en straff när George Boyd tog bollen med handen efter en hörna.

Chanskavalkaden fortsatte i den andra halvleken och Santi Cazorla var för tveksam när han i princip bjöds på ett öppet mål. Men utdelningen skulle komma – och då två gånger om. 1-0-målet, det så väldigt förlösande, svarade Alexis Sanchez för när han kom högst på Calum Chambers inlägg och satte pannan till. Just nämnde Chambers var i fokus strax efteråt när han efter en tilltrasslad situation petade in 2-0.

Men färdiga var man inte där. Efter två Podolski-möjligheter var det återigen dags för Alexis. Barca-förvärvets 3-0-mål var hans sjunde Premier League-mål så här långt.

Annars är det värt att nämna att Theo Walcott är tillbaka på fotbollsplanen. 25-åringen hoppade in med drygt 10 minuter kvar.