Manchester United vill åt Joe Allen

Manchester United vill åt Joe Allen

Efter Allens stadiga EM-insats

Liverpool sägs vara öppna för att sälja sin walesiske mittfältare Joe Allen, och Swansea vill värva tillbaka den starke centrale mittfältaren till Libertystadion men nu rapporterar även Manchester United sitt intresse.

Wales gjorde en riktigt stark uppvisning i EM. De lyckades med att ta sig ända till semifinal, detta trots att det var den första stora turneringen de lyckats med att kvala in till på över femtio år. De hade ett starkt lag som jobbade för varandra och visade att det är någonting som ger resultat. En av de starkaste spelarna i laget var Joe Allen, som visade på en fin form och som gjorde sitt bästa.

Allen spelar till vardags i Liverpool och har även där gjort en solid insats, dock har föregående säsongen präglats mycket av skador vilket har gjort speltiden något limiterad. Allen har enbart 12 månader kvar på sitt kontrakt och det sägs att förhandlingar om en förlängning ej har börjat en, vilekt gör att Allens framtid ser väldigt oviss ut. South Wales Evening Post rapporterar nu om att Liverpools tränare Jürgen Klopp sägs vara öppen för att sälja den 26årige mittfältaren om det rätta erbjudandet skulle trilla in.

Detta har satt av alarmklockor i ett antal klubbar i Premier League. Allens förra klubb Swansea rapporteras vara väldigt benägna om att få ta hem Allen, tillbaka till Libertystadion. Det verkar vara en transfer som skulle vara ömsesidig då spelaren sägs vara väldigt intresserad av att återvända till södra Wales.

Men även Manchester United och Jose Mourinho sägs vara intresserade av mittfältaren och kan komma emellan en eventuell återförening mellan Allen och Swansea, om de lägger det rätta budet. United har en hel drös med mittfältare att välja från men spelare som Bastian Schweinsteiger, Ander Herrera, Juan Mata och Marouanne Fellaini ser ut att hänga löst under Mourinho, vilket skulle kunna göra plats för Allen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply