Manchester United jagar José Gaya

Valencias unge vänsterback José Gaya är en mycket eftertraktad spelare på transfermarknaden, och flera toppklubbar radar upp sig för att försöka värva honom i januari. Nu uppges Manchester United vilja värva honom, då Luke Shaw är långtidsskadad.

Under den senaste veckan har Manchester United kopplats ihop med flera olika vänsterbackar, då Luke Shaw åkte på en riktigt otäck skada borta mot PSV Eindhoven i årets Champions League permiäromgång. Han drog på sig en dubbel fraktur i smalbenet och väntas bli borta tills nästa säsong drar igång igen. Det betyder att den engelska storklubben är kort om alternativ på positionen, då man inte har egentligen några spelare som har detta som sin naturliga position. Man har spelare som Ashley YoungMarcos Rojo och Daley Blind på positionen som kan täcka upp.

United jagar ny vänsterback

Som tidigare nämnt har man ryktats vara intresserade av flera olika vänsterbackar, då Louis van Gaal hellre ser att någon annan spelare än Marcos Rojo spelar under resten av säsongen. Det är spelare som Leeds Uniteds unge Charlie Taylor och West Hams hyllade Aaron Cresswell har kopplats ihop med inför januarifönstrets start. Det lär dock tillkomma fler namn med tiden, och så sent som idag finns det en ny spelare att skriva in på listan över möjliga ersättare.

Man Utd kan värva José Gaya

Enligt spanska Fichajes ska Manchester United vara den senaste klubben att ge sig in i jakten på Valencias supertalang José Gaya. 20-åringen slog igenom rejält i La Liga under den förra säsongen, då han hjälpte sitt lag till Champions League-spel i år.

Lag som ChelseaArsenalReal MadridLiverpool och Uniteds ärkerival Manchester City uppges alla vara intresserade av att göra ett försök att värva den spanske försvararen.

Gayas utköpsklausul ligger på 467 miljoner kronor och om någon klubb ska värva honom kan man tvingas betala så mycket för att få till en affär.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply