Liverpool nya favoriter i jakten på Depay

LIVERPOOL UTMANAR MANCHESTER UNITED OM MEMPHIS DEPAY

Det har länge sett ut som att holländaren Memphis Depay, 21, ska återförenas med Louis van Gaal i Manchester United. Men nu rapporterar Daily Express att Liverpool är favoriter till att säkra vänsterytterns signatur.

Memphis Depay kom till PSV Eindhovens ungdomsakademi från Sparta Rotterdam redan som 11-åring och blev uppflyttad till A-laget redan innan han fyllt 18 år. Sedan dess har 21-åringen utvecklats till en av lagets absoluta nyckelspelare och den här säsongen har han stått för 26 mål och 6 assist på 37 matcher i ett PSV som leder Eredivisie överlägset och redan har säkrat ligatiteln med tre omgångar kvar att spela. Depay leder även skytteligan med sina 20 mål på 27 matcher.

Den talangfulle vänsteryttern fick debutera i det holländska landslaget under ledning av Louis van Gaal i oktober 2013, vid en ålder på 19 år och 8 månader. Han fick även följa med till VM-turneringen i Brasilien 2014 där han spelade fyra matcher och gjorde två mål i ett Holland som åkte hem med en bronsmedalj.

Louis van Gaal flyttade som bekant till Manchester United inför den nuvarande säsongen och därför har det cirkulerat rykten i media om att en återförening mellan van Gaal och Depay varit aktuell. PSV Eindhoven har bekräftat att de varit i kontakt med United gällande en övergång, men inget är officiellt ännu. Nu kommer istället uppgifter som hävdar att Uniteds ärkerivaler Liverpool gett sig in i jakten på den holländske landslagsyttern.

Prislappen kan hamna på runt 260 miljoner kronor

Representanter från Liverpool träffade Memphis Depay och hans agent Kees Ploegsma för att diskutera en eventuell övergång, enligt uppgifter från Daily Express. Depay ska ha blivit imponerad av klubbens visioner och Liverpool ska nu försöka köpa loss 21-åringen för ungefär £20 miljoner (runt 260 miljoner kronor) för att sno honom framför ögonen på ärkerivalerna Manchester United.

Anledningen sägs vara att managern Brendan Rodgers är ute efter en anfallare som kan prestera på högsta nivå varje vecka nästa säsong, något som Daniel Sturridge misslyckats med den här säsongen (delvis på grund av skador).

Depays nuvarande kontrakt med PSV Eindhoven sträcker sig till juni 2018, vilket kan bidra till att övergångssumman blir högre än förväntat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply