Liverpool nära värvning av Marko Grujic

bet365

Serben kan bli Jurgen Klopps första värvning

Jurgen Klopp är nära att slutföra sin första värvning. The Guardian uppger att den serbiske talangen Marko Grujic vara nära en flytt till Anfield. Klubbens ordförande Ian Ayre ska enligt tidningen ha flugit ner till Serbien för att förhandla fram de sista detaljerna. 

För ett par månader sedan tog Jurgen Klopp över Liverpool efter en svag säsongsinledning av tidigare tränaren Brendan Rodgers. Med det följde dels en förändring i spelsätt och taktik, men också en hel del rykten om vilka spelare den karismatiske tysken skulle kunna tänka sig att värva. Nu kommer uppgifter från England om att den första förstärkningen kan vara på väg in till Anfield.

Assisten tipsade Klopp

Enligt The Guardian ska klubbens ordförande Ian Ayre ha flugit ner till Serbien för att förhandla med Röda Stjärnan om den serbiske 19-åringen Marko Grujic. Den 191 centimeter långe mittfältaren har gjort fem mål och sex assist den här säsongen och värvningen förväntas kosta runt fem miljoner pund. Den som först påpekade Grujic talang för Klopp var enligt tidningen tyskens serbiske assistent, och nära vän, Zeljko Buvac. Skulle en värvning gå igenom lär Liverpool-fansen dock få vänta till nästa säsong för att se honom, då han troligen kommer få stanna i Röda Stjärnan över säsongen.

Mittback kan också ansluta

Nästa sommar kan också Joel Matip komma till Liverpool. Mittbackens kontrakt med Schalke 04 går ut och enligt samma tidning jobbar Jurgen Klopp nu på att få ihop ett förhandskontrakt redan nu i januari. Det vill säga att de direkt när Matips kontrakt går ut äger klubben spelaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply