Liverpool bröt förlustsviten – vidare i Ligacupen

Det var Liverpool som började bäst och tog mest initiativ i inledningen på matchen. Dock var det inte så många heta chanser i början på matchen, trots ett högt tempo i matchen. Båda lagen såg ut att ha bra koll på defensiven, men då kom försvarsmissen.

I den 10:e minuten slog Liverpool en för djup genomskärare som gjorde att Jamal Blackman och Kenneth Omeruo missförstod varandra. Det gav den 17-årige debutanten Jordan Rossiter ett läge som han utnyttjade på bästa sätt. 1-0 till hemmalaget tidigt i matchen.

Dock var det en väldigt, väldigt jämn match i den första halvleken, men det var inte många bra lägen. Bortalaget fick sin bästa chans i minut 38 när Tomlin klippte till utanför straffområdet efter en hörna, men Simon Mignolet räddade. När domaren blåste för pausvila ledde Liverpool med 1-0.

I den andra halvleken var det mycket anfall från hemmalaget och mycket försvarsspel av bortalaget. Trots att Merseyside-klubben styrde matchen så skapade de inte många chanser. Istället kunde Middlesbrough kvittera på en frispark. Bollen slogs in i straffområdet i den 62:a minuten, Adam Reach nådde högst och nickade in 1-1.

Trots att Liverpool ägde nästan allt bollinnehav så var det ändå Middlesbrough som var närmast att avgöra matchen under full tid. I minut 77 hade de ett farligt skott som räddades och i minut 85 hade Clayton ett skott i stolpen. När domaren blåste av matchen stod det 1-1 och en förlängning väntade.

I förlängningen märktes det att Championship-laget var trötta och Liverpool rullade runt och letade efter lägen, men hittade ingen bra i den första förlängningskvarten. I den andra radade de upp läge efter läge och fick utdelning efter 4 minuter, i minut 109. Efter ett fint anfall damp bollen ner hos Suso som la in sitt första mål i Liverpool-tröjan. Men i det sista anfallet så kvitterade Middlesbrough på straff, och matchen fick avgöras på straffar.

Liverpool vann tillslut straffläggningen med hela 14-13 och är vidare till omgång 4 i Ligacupen.