Klopp intresserad av Premier League

bet365

Tysken kan vara på väg till England

Enligt Sky Sports är en flytt till Premier League aktuell för den före detta Dortmund-tränaren Jurgen Klopp. En av klubbarna som rapporteras vara intresserade av tysken är Liverpool, men ingen kontakt ska ännu ha tagits från den brittiska klubben.

Liverpool har inlett säsongen knackigt, trots att man spenderade stora pengar på nyförvärv i somras. Efter sex omgångar är man redan sju poäng efter Manchester City och samtidigt har man inte imponerat i varken Europa League eller Ligacupen. De sviktande resultaten i kombination med ett redan lågt förtroende har gjort att Liverpool-fansen börjat tröttna på tränaren Brendan Rodgers, och många vill redan nu se honom sparkad från klubben.

Klopp och Ancelotti hetast

En av de tränare som ryktats kunna bli en eventuell ersättare till Rodgers är Borussia Dortmunds före detta succétränare Jurgen Klopp. Tysken avgick från Dortmund efter den förra säsongen och är just nu, tillsammans med Carlo Ancelotti, det hetaste namnet. Klopp står just nu utan tränaruppdrag, och har tidigare sagt att han kommer ta en säsongs paus från tränaryrket innan han hoppar på nästa uppdrag.

Kan avbryta sin paus – om rätt lag kommer

Idag kom dock uppgifter som kanske kan få Liverpool-fansen att börja hoppas på Klopp redan nu. Sky Sports rapporterar att 48-åringen kan tänka sig att avbryta sitt sabbatsår om rätt klubb kommer och knackar på dörren. Tysken ska dessutom vara intresserad av att träna ett Premier League-lag. Sky Sports uppger dock att ingen kontakt ännu är tagen från Liverpool. Jurgen Klopp har tidigare varit på besök på Liverpools arena Anfield när hans Dortmund träningsspelade och tog då på den legendariska ”This is Anfield”-skylten. Tidigare rapporter har också gjort gällande att tränaren ska uppskatta Liverpools stora traditioner, och historiken inom klubben ska tilltala honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365