Jagielka chockade Liverpool med drömmål på övertid

Bäddat för Merseyside-derby och perfekta väderförhållanden matchen igenom gav oerhört bra förutsättningar för en bra match.

Liverpool inledde starkast och hade intensitet och stressade Evertons försvar men utan att få någon utdelning, och de riktigt farliga chanserna uteblev.

Det var i stället i den andra halvleken det skulle hetta till ordentligt. 20 minuter in i halvleken fixade en pigg Mario Balotelli en frispark.

Fram stegade klubbikonen Steven Gerrard som så många gånger förr och knorrade bollen över muren i en fantastisk bana där Tim Howard inte kunde hålla bollen och Anfield exploderade.

Bara minuten senare spelade Raheem Sterling in bollen till Balotelli som på ett tillslag tryckte till från två meter, men Howard gör en jätteräddning och håller Everton kvar i matchen men en fantastisk räddning.

En skottvillig Balotelli fick och skapade sig en hel del skottlägen men inga av hans skott förvandlades i riktigt farliga målchanser.

Istället skulle bortalaget få en kanske inte oväntad hjälte även om sättet han gjorde mål på var rätt oväntat.

Efter en Everton-press i matchens slutskede nickades ett vänsterinlägg rätt utanför straffområdet och några meter ifrån straffområdeslinjen dök Phil Jagielka upp från ingenstans och bombade kvitteringen rätt upp i krysset.

Ett otroligt mål och otrolig avslutning på en otrolig match där Tony Hibbert gjorde sin första Premier League-start på över två år och där hemmalaget säkerligen är sorgsna över att bara få med sig en poäng efter att ha dominerat större delen av matchen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply