Conte: ”Årets Premier League är det tuffaste någonsin”

Conte: "Årets Premier League är det tuffaste någonsin"

Chelseatränaren underskattar inte motståndet

Chelseas nye tränare Antonio Conte har, efter helgens goda resultat, talat ut om hur han ser på årets Premier League-säsong, och trots att The Blues för närvarande toppar ligan vet den italienska tränaren med sig att sådant snabbt kan ändras.

Antonio Conte har varit Chelseas tränare i ett par månader nu och italienaren har lyckats med att rusta upp det lag som för två år sedan lekande lätt vann Premier League, bara för att säsongen därpå falla ihop som ett korthus och landa på en tiondeplats i den engelska högstadivisionen. Men nu är Londonklubben tillbaka på rätt spår och efter 12 spelade omgångar leder de Premier League igen. Men den italienske tränaren vet bättre än att ta någonting för givet och menar på att det kommer bli en oerhört tuff säsong.

– Kan vi vinna ligan? Det kommer inte att bli lätt. I jakten på titeln finns det sex lag. En kommer vinna, tre andra kommer att gå till Champions League och ytterligare två till Europa League. Årets Premier League kan möjligen vara det tuffaste någonsin. Vi måste ta oss an Arsenal, Liverpool, Manchester City, Tottenham och Manchester United, sade Conte via football-italia.

– Det finns inte en liga i världen med den här sortens kvalitetsnivå. Jag vill visa klubben att de gjorde rätt när de valde att fokusera på Antonio Conte för de nästkommande tre åren. Det är till och med viktigare än titlar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply