Chelsea vill värva Arsenal-anfallaren

Enligt brittisk media vill Chelsea utnyttja Theo Walcotts kontraktsproblem och knyta åt sig spelaren.

Det är inte ofta spelare går mellan Arsenal och Chelsea. Ibland händer det och nu kan det komma att hända igen, det skriver den brittiska tabloiden Times. Enligt Times ska Chelsea vilja försöka värva Theo Walcott från stadsrivalerna Chelsea. Walcott befinner sig i en svår situation då förhandlingarna om det nya kontraktet går trögt vilket är något som Jose Mourinho snappat upp.

Walcotts nuvarande kontrakt sträcker sig 30 juni 2016 men Arsenal vill förlänga det redan nu då man inte vill riskera att anfallaren börjar att föra konversationer med andra lag. Det är fortfarande oklart hur mycket spelaren vill ha i lön men det nuvarande kontraktet är värt 90.000 pund i veckan vilket motsvarar ungefär 1,1 miljoner svenska kronor.

Flera intressanter
Förutom Chelsea ryktas även Liverpool vilja värva spelaren. Tidningen Metro skrev så sent som i måndags att Anfield-klubben kan tänka sig en bytesaffär med Raheem Sterling samt pengar emellan. Listan på intresserade av klubbar är ganska lång men skulle Walcott komma att lämna den engelska huvudstadsklubben är det Liverpool som ligger närmst.

Theo Walcott kom till Arsenal för nio år sedan från Southampton och har visat hög klass när han väl varit i form. Denna säsong har anfallaren endast spelat 10 matcher på grund av skada och frånvaro sägs även vara en faktor till att Arsenal tvekar på att ge spelaren en rejälv lönehöjning, något som han sägs vara ute efter.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply