bet365

Aston Villa ny ägare: konsortium kan ta över Aston Villa

Aston Villa kan få kinesiskt konsortium som ny ägare

Efter succén i FA-cupen – nu rapporterar engelsk media att Aston villa kan få nya ägare. Det händer mycket kring klassiska Aston Villa för tillfället. Man avancerade nyligen till final i anrika FA-cupen efter att ha slagit ut Liverpool med 2-1 i semifinalen på Wembley. Samtidigt ligger laget runt nedflyttningsstrecket i Premier League och kämpar för överlevnaden i Englands högsta liga. Nu kommer uppgifter om att Villa så småningom kan få nya ägare.

Villa sägs kosta 150 miljoner pund

Det är Daily Mirror som går ut med nyheten att ett förmöget konsortium från Kina vill ta över en klubb i Premier League. Den engelska tidningen menar att kinesiska representanter redan har varit på plats på de brittiska öarna för att förbereda för ett eventuellt övertagande av Aston Villa. Man har varit på träningsanläggningen och fått en större överblick av klubben. Villas nuvarande ägare, Randy Lerner, vill ha 150 miljoner pund för att kunna tänka sig att genomföra affären. 

West Bromwich finns med i bilden

Även ligakonkurrenterna West Bromwich ligger ute till salu och samma konsortium som vill köpa Aston Villa sägs även vara intressenter till att lägga vantarna på ”the Baggies”. De kinesiska affärsmännen ska vara imponerade över hur klubbens VD, Jeremy Peace, har skött den ekonomiska aspekten då man redovisade ett överskott på 14,7 miljoner pund efter den årliga bokföringen. Samtidigt så har West Bromwich tränare Tony Pulis annonserat att han vill förstärka truppen rejält inför nästa år med tanke på den stigande genomsnittsåldern i laget. Peace ska ha lagt ett utgångspris på klubben på 100 miljoner pund.

Enligt Daily Mirror så är det ändå Aston Villa som ligger i förarsätet gällande en eventuell försäljning då köparna anser att Villa har mer potential att utvecklas, mycket tack vare deras fina arena och träningsanläggning samt att supportergruppen är större än hos West Bromwich.

”Har varit ute efter en Premier League-klubb länge”

Källor från Asien gör gällande att detta kinesiska konsortium har varit ute efter att köpa en Premier League-klubb i mer än ett år och nu ser det alltså ut som att en affär snart kan vara i hamn. Om det lyckas så planerar de att strategiskt öka intäkterna i Kina för att sedan investera stort i klubben, i linje med ”Financial Fair Play”.

Fotnot: Ett konsortium är en bildad sammanslutning av och mellan personer och företag för att göra en gemensam affär med gemensamma vinstintressen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply