Arsenal ute efter Ruben Neves

bet365

Arsene Wenger vill värva supertalang från Porto

Portos löfte Ruben Neves är hett eftertraktad på marknaden. Enligt brittisk media ska Arsenal ha sänt scouter till Portugal för att spana in mittfältaren.

Ruben Neves har trots sina 18 år redan hunnit göra stora avtryck i Porto. Nu jagas han av Premier League-trion Chelsea, Liverpool och Arsenal, där den sistnämnda klubben ska ha sänt scouter till Portugal för studera talangen på närmre håll.

I onsdagens möte med Uniao Madeira fanns den före detta Arsenal-spelaren Luis Boa Morte på plats i hopp om att se Neves spela, som däremot satt på bänken matchen igenom.

Vill behålla spelaren

Portos president Pinto da Costa har dock höga förhoppningar om att få behålla mittfältaren på Estadio do Dragao.

– Vi skulle vilja behålla honom i porto, och att han blir som Joao Pinto i Benfica, sa Da Costa tidigare i veckan enligt Daily Mirror.

– Han kan bli en symbol och en legend för flera generationer. Jag vill aldrig se honom lämna Porto.

Yngst i historien

Neves skrev historia tidigare den här säsongen. 18-åringen blev den yngste spelaren någonsin att dra på sig kaptensbindeln i en Champions League-match. Prislappen på portugisen sägs ligga på motsvarande 370 miljoner kronor, vilket Arsene Wenger ska vara redo att betala för hans tjänster. Men än så länge verkar han inte ha några planer på att lämna klubben.

– Jag har kontrakt fram till juni 2019, och just nu fokuserar jag bara på att uppnå mina mål här, sa Neves om intresset.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply