Liverpool riktar blickarna mot Pierre-Emerick Aubameyang

Lista: 5 klubbar som kan värva Pierre-Emerick Aubameyang

Vill snuva Manchester City på anfallaren

Jürgen Klopp vill snuva Manchester City på ett nyförvärv. Liverpool riktar blickarna mot Pierre-Emerick Aubameyang, rapporterar Daily Mirror.

Pierre-Emerick Aubameyang har tidigare sagt han inte vet om han kommer att stanna i Dortmund. Sedan dess har anfallaren varit ryktenas man. I går talades det om att Manchester City vill ersätta Sergio Aguero med Aubameyang. Idag har ett nytt rykte kring spelaren uppstått. Liverpool vill snuva City på 27-åringen, skriver Daily Mirror.

Jürgen KloppLiverpools tränare, påstås vara mycket sugen på att plocka in Aubameyang under sommaren. Tysken var tränare för Dortmund när klubben plockade in anfallaren från Saint-Etienne i juli 2013. Nu kan duon återförenas på Anfield.

Liverpool sägs planera ett bud på 40 miljoner pund för spelaren. För att finansiera köpet hävdas det att föreningen är beredd att sälja Daniel Sturridge. Sturridge ryktades vilja lämna Liverpool i januari men blev trots det kvar i klubben. Nu kan klubben använda sig av Sturridges önskan om en flytt för att få in tillräckligt med pengar för att kunna värva Aubameyang.

I jakten på guldskon

Aubameyang har haft en otrolig säsong i Dortmund. Spelaren har hittills gjort 17 ligamål för föreningen i årets Bundesliga och är en av många spelare som kan vinna den europeiska guldskon.

Det är inte bara i år som anfallaren har varit med om framgångar i den tyska klubben. Under sin tid i Dortmund har han varit med om att vinna två titlar i den tyska supercupen.

Förutom Dortmund och Saint-Etienne har Aubameyang även spelat för lag som MilanLille och Monaco under sin karriär. Under sommaren så kan Liverpool adderas till listan över klubbar som spelaren har representerat.

Jagar flera

Aubameyang är inte den enda spelaren som kopplas samman med Liverpool. Det har även ryktats om att klubben jagar William Carvalho och Joe Hart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply